ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη» χαρακτηρίζει τη μεταβίβαση της κυριότητας 177 διαμερισμάτων του συγκροτήματος των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, από το Δημόσιο στην Περιφέρεια Αττικής, η...
αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.
Όπως σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της, «η κίνηση αυτή, απαντάει στους πολύχρονους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα πολλών κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων, τοπικών συλλογικοτήτων και ειδικών. Κοινός στόχος όλων των προσπαθειών αποτέλεσε η διατήρηση και αξιοποίηση των ιστορικών αυτών κτισμάτων, με άξονες την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την κοινωνική χρησιμότητα, την ισορροπημένη ένταξή τους στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής».
«Με την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης για την προστασία και αξιοποίηση του μοναδικής αξίας συγκροτήματος των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενός εγχειρήματος που απαιτεί τη συνεργασία και συντονισμό πολλών φορέων της διοίκησης και της κοινωνίας, η Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει τον μητροπολιτικό και επιτελικό της ρόλο προς όφελος των πολιτών της Αθήνας», καταλήγει η κ. Κυπρανίδου.