ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου, έγινε το σχόλιο του Πάνου Καμμένου, στο...
Twitter παραπέμποντας σε σχετικό δημοσίευμα.
Χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε το σχόλιο «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι».
Σήμερα, ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης, σχολίασε σχετικά:
«Ο εισηγητής του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις Πάνος Καμμένος, αποφεύγει και πάλι να απαντήσει επί τής ουσίας για τα ψεύδη που έχει πει στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου... Αντ’ αυτού, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες, όπως πάντα, χωρίς στοιχεία. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν επιλύουν το ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ας απαντήσει, λοιπόν, καθαρά: Θα δώσει το επίδομα παραμεθορίου και πότε;» κατέληξε..
Από την πλευρά του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι «η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, ήταν η πρώτη εντολή που έδωσε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 29 Ιανουαρίου 2015».
«Με την απόφασή του ξεκίνησε εκ νέου και χωρίς καμία καθυστέρηση, η χορήγηση ημερών εκτός έδρας στους υπηρετούντες στην παραμεθόριο, που είχε σταματήσει επί δύο έτη να χορηγεί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος ο Αθανάσιος Δαβάκης. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει και θα συνεχίσει να καταβάλει τα εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, έστω και με μικρή καθυστέρηση, λόγω της ρευστότητας. Ήδη υπογράφεται η καταβολή του για ακόμα δύο μήνες», καταλήγει η ανακοίνωση.
Για το επίδομα παραμεθορίου μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο επίδομα δεν πρέπει να καταργηθεί ενώ όπως είπε η διαδικασία των επιδομάτων θα εξεταστεί με το όλο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων.
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία συζήτησης για τη διαμόρφωση των ειδικών μισθολογίων. Από την άποψη, του πόσα χρήματα παίρνουν οι στρατιωτικοί αυτή την περίοδο, δεν θα αλλάξει το επόμενο διάστημα τίποτα. Δηλαδή, αυτά τα χρήματα θα παίρνουν και μετά τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου», ανέφερε ο Δ. Βίτσας.