ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό...
και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που γίνονται στο Κομμένο Άρτας για τους 317 Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα την 16η Αυγούστου του 1943.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο Κομμένο νωρίς το πρωί της Τρίτης. Κατά την άφιξή του άγημα του στρατού απέδωσε τιμές, ενώ τον υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το χωριό, Ευστάθιος Γιαννούλης. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.