ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, από την πυρκαγιά, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή χρέος μας είναι να αφήσουμε στην άκρη...
τις αντιπαραθέσεις και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας για την αποκατάσταση των ζημιών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων στη Λίμνη Ευβοίας μετά την περιοδεία του στην πληγείσα από την πύρινη λαίλαπα περιοχή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των δυνάμεων πυρόσβεσης, τους εθελοντές, τον Δήμο, την Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη γεμάτη αυταπάρνηση προσπάθειά τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες από εδώ και στο εξής είναι η πρόληψη και η επαγρύπνηση για να μην υπάρξουν νέες πυρκαγιές, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει.
Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη να αποτυπωθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής, να ξεκινήσουν έργα υποδομής για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να στηριχτούν άμεσα οι ρυτινοσυλλέκτες ώστε να αποκατασταθεί το εισόδημά τους. Κάλεσε επίσης όλους όσοι είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν τη Βόρεια Ευβοια -αλλά και όσους δεν το είχαν σκεφθεί-να έρθουν για διακοπές στην περιοχή ώστε να στηριχτεί ο τουρισμός και στη Λίμνη και στην ευρύτερη περιοχή.
Με τη βοήθεια του θεού, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Μονή Γαλατάκη, μιλώντας με μοναχές.
Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο δήμαρχος Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης.
«Όλοι πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας», τόνισε ο κ.  Μητσοτάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, μετά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε με τοπικούς φορείς και απηύθυνε κάλεσμα σε όσους σκόπευαν να πάνε διακοπές στη Λίμνη, αλλά και σε όσους δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη τις διακοπές τους να έρθουν, να επισκεφθούν «αυτήν την πολύ όμορφη γωνιά της Ελλάδος, γιατί με τον τρόπο αυτόν θα στηρίξουν και την τοπική οικονομία, η οποία δοκιμάζεται».
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να δρομολογηθούν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, «τα οποία είναι τόσο απαραίτητα την επόμενη μιας μεγάλης πυρκαγιάς», καθώς και μέτρα για τους ρητινοπαραγωγούς, «των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την καταστροφή», ενώ τόνισε πόσο «σημαντική είναι η πρόληψη και η εγρήγορση για την αποφυγή άλλων δασικών πυρκαγιών».