ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΟΧΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΥΨΟΥΣ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ... 
Την θέση του για την παραγγελία δέσμευσης της περιουσίας του, δημοσιοποίησε πριν από λίγο με ανακοίνωση ο Γιάννης Αλαφούζος. Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση : Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση...
του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή».
Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).

Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του.
Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό.  Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη  διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.