ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στα γραφεία της ΓΓΕΕ η προσομοίωση της δημοπρασίας, για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, ώστε να «εκπαιδευτούν» πλήρως και να μην...
αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι άδειες για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας που δημοπρατούνται, είναι οριστικά τέσσερις, καθώς -όπως τονίζουν- τόσες «σηκώνει» η αγορά, δεδομένου ότι η σχετική διαφημιστική δαπάνη στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει κατά τα μνημονιακά χρόνια από 600 στα 180 εκατ. Ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών, κακόβουλης χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορών ή τυχόν επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε εκτενέστατα στην μακρά περίοδο ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο, στην οποία μπαίνει τέλος με την πρώτη δημοπράτηση των αδειών, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει και την επόμενη ημέρα.

«Υπάρχει μία γενική στρέβλωση, ότι θα έχει το τηλεκοντρόλ μόνο τέσσερα κανάλια. Προφανέστατα, δεν πρόκειται περί αυτού. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργούν περίπου 130 κανάλια. Αυτή τη στιγμή αδειοδοτούμε τα κανάλια ελεύθερης λήψης γενικού περιεχομένου ... που έχουν ειδήσεις, αθλητικά, ψυχαγωγία. Οφείλουν να έχουν και μυθοπλασία, πρωτογενή παραγωγή, παιδικό πρόγραμμα, πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν τηρούνται», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Για τη στάση της ΝΔ στο θέμα της αδειοδότησης, σχολίασε ότι «καμιά φορά και εμείς μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε εάν πρωτογενώς η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ έχει παραχθεί στα γραφεία και τις συσκέψεις της ΝΔ, ή σε κάποια σύσκεψη διευθυντικών στελεχών κάποιου τηλεοπτικού σταθμού».

«Η διαφορά φάσης με την οποία αναπαράγονται ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, καμιά φορά και ασουλούπωτα, κακοβαλμένα, μας κάνει να αναρωτιώμαστε», όπως είπε ο υπουργός.