ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η υπόθεση της δέσμευσης λογαριασμών του Γ. Αλαφούζου. Μετά την επίθεση της ΝΔ, η κυβέρνηση απάντησε στην ανακοίνωση τονίζοντας ότι...
«Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προτρέπουν τη ΝΔ: «αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική».
Τι λέει η ΝΔ
Νωρίτερα η ΝΔ τάχθηκε  υπέρ της διεξαγωγής ελέγχου στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” Γιάννη Αλαφούζο αναφέρεται ωστόσο στο κυβερνητικό σχεδιασμό για την χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμού και επισημαίνει πως οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό.
«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο. 0 έλεγχος πρέπει να γίνει. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.