ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Στην Αθήνα επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Αγώνων του Ρίο 2016, Λευτέρης Πετρούνιας. Συνοδευόμενος από τη μητέρα του Σοφία, η οποία βρέθηκε μαζί του στη Βραζιλία...
έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" από τον περίμεναν πλήθος κόσμου, αλλά και δημοσιογράφων.
Ο νεαρός αθλητής, που υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr, τόνισε στις δηλώσεις του ότι το χρυσό στο Ρίο είναι μόνο η αρχή, έδωσε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στο μέλλον, ενώ μίλησε και για την... δύναμη που τον βοήθησε στο πρόγραμμά του στους Ολυμπιακούς.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο. Αυτό που ονειρευόμασταν όλοι. Να γίνω χρυσός ολυμπιονίκης. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου είναι όλοι οι Έλληνες και η αγάπη που έλαβα αυτό το διάστημα.
Εδώ και μια εβδομάδα βλέπω συνέχεια τον αγώνα στο βίντεο και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως ακριβώς τα ονειρευόμουν. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε εδώ σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίας. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε πρώτα αποτύχαμε. Αν δε μάθεις να χάνεις δε θα μάθεις να κερδίζεις.
Όταν προσγειώθηκα στο πρόγραμμα που εκτέλεσα ήταν πολύ περίεργη στιγμή. Η προσγείωσή μου ήταν και ο λόγος που κέρδισα, που ξέφυγα τόσο πολύ στους βαθμούς. Υπό άλλες συνθήκες σε μια τέτοια προσγείωση θα είχα κάνει 1-2 βήματα. Εκείνη όμως τη στιγμή δεν με κουνούσε κανείς για κάποιο λόγο. Κόλλησα στο έδαφος.
Ένιωσα υπερήφανος που είδα τη σημαία μου και άκουσα τον εθνικό ύμνο. Όλο το στάδιο έκατσε προσοχή για να τον ακούσει. Το χρειαζόμαστε σε μια τέτοια εποχή.