ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

Άλλοι έκαναν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις τους και έφυγαν για διακοπές. Αλλοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις που είχαν στην Ελλάδα ή μετανάστευσαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης...
τύχης και μικρότερης φορολογίας. Εκαναν όλες τις διατυπώσεις, υπέβαλαν δηλώσεις, πέρασαν από έλεγχο και πλήρωσαν. Νομίζουν έτσι ότι ησύχασαν από το κυνήγι της Εφορίας. Kάνουν, όμως, μέγα λάθος!
Η Εφορία στην Ελλάδα χτυπάει πάντα δύο φορές. Και σαν να μην έφτανε που 3,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν χάσει τον λογαριασμό και δεν ξέρουν τι χρωστάνε και τι πληρώνουν για φόρους, άλλοι 75.000 έχουν πέσει στην παγίδα του νόμου, ακόμα και πολλοί που δεν θέλουν να χρωστάνε τίποτα και πληρώνουν στην ώρα τους τα πάντα. Ειδικά αν τόλμησαν να κάνουν έναρξη επαγγέλματος στη χώρα μας, εκτός του ότι έχουν μπλέξει με τιμολόγια, βιβλία, έμμεσες τεχνικές ελέγχου κ.λπ., τους κυνηγάει και η κατάρα του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο η Εφορία ξεχνάει συνεχώς να το υπολογίσει όποτε εκδίδει το εκκαθαριστικό τους.
Τουλάχιστον 210.000 φορολογούμενοι έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο ξαφνικά αντιμέτωποι με χρέη που μόνο η Εφορία γνώριζε ότι έχουν, ενώ το 30% δεν το έχει μάθει ακόμα!
Τελευταίο κρούσμα -και κορυφή του παγόβουνου- είναι οι 3.000 φορολογούμενοι που αν και έσπευσαν έγκαιρα και προτού δοθεί παράταση να υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1, ακόμα και αν έχουν πληρώσει ήδη το ποσό που έδειξε η εκκαθάριση, θα λάβουν ειδοποίηση ότι πρέπει τώρα να πληρώσουν ακόμα περισσότερα γιατί από δικό της λάθος η Εφορία ξέχασε να τους χρεώσει το τέλος επιτηδεύματος. Παρότι οι δηλώσεις τους είναι σωστά συμπληρωμένες, η Εφορία -που έκανε το λάθος- τους κάλεσε με email να υποβάλουν ξανά φορολογικές δηλώσεις για να γίνει νέα εκκαθάριση.