ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Στοχευμένη «πολιτική σπέκουλα» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τις καταγγελίες που δέχτηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τους χειρισμούς του μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, η οποία άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς...

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δρίτσας απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις του στη διερεύνηση του δυστυχήματος, εξισώνοντας την όλη κριτική με «τυμβωρυχία» σε βάρος των θυμάτων.

Υποστήριξε ότι η μοναδική παρέμβαση που έκανε ήταν να ζητήσει από το Λιμενικό τη διερεύνηση κάθε πτυχής του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ναυτιλίας είχε αρχικά δηλώσει ότι ο 77χρονος κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου ήταν «έμπειρος» χειριστής και γνώστης της θαλάσσιας περιοχής.

Ο 77χρονος κατηγορούμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου να αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστεί ή όχι. Η απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο 77χρονος επέρριψε ευθύνες στον καπετάνιο της τουριστικής λάντζας για το δυστύχημα και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι πήγαινε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έπλεε με 21 ναυτικά μιλιά ανά ώρα και δεν θα μπορούσε να παει παραπάνω λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών του ταχύπλοου.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο καπετάνιος της λάντζας όφειλε να του δώσει προτεραιότητα, καθώς ο ίδιος ερχόταν από δεξιά και έπρεπε να του δώσει προτεραιότητα.

Ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς του δυστυχήματα βρίσκονται ένα 5χρονο κοριτσάκι κι ο πατέρας του. Δικηγόρος της οικογένειας ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.