ΤΟ FBI "KAIEI" ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ

Στο Κογκρέσο βρίσκεται πλέον ο φάκελος του FBI με τα απόρρητα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο Χίλαρι Κλίντον με συνεργάτες της μέσω ενός ιδιωτικού λογαριασμού, την...
περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, κατά την πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Το ίδιο το FBI εξέφρασε την «προσδοκία» ότι τίποτε δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, καθώς πρόκειται για εθνικά ευαίσθητο υλικό, ωστόσο ο διευθυντής του Τζέιμς Κόμεϊ, μιλώντας τον περασμένο μήνα στο Κογκρέσο, είχε χαρακτηρίσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Κλίντον τις απόρρητες πληροφορίες «εξαιρετικά απρόσεκτο». Η υπόθεση είναι ένα από τα βασικά «όπλα» των Ρεπουμπλικάνων στην προεκλογική εκστρατεία, στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών κατηγορείται για ανευθυνότητα και ανικανότητα να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια κατηγορείται ότι ως συνυπεύθυνη και για μια ακόμη υπόθεση που έχει «πληγώσει» βαθιά τους Αμερικανούς. Πρόκειται για την εισβολή ενόπλων στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, το 2012, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο πρέσβης της χώρας και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι.