ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Πάνω από εκατό μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσά τους 84 μέλη μιας συμμορίας ονόματι Κλαν ντελ Γκόλφο, η οποία θεωρείται πως διακινεί τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών στην...
Κολομβία, συνελήφθησαν χθες μέσα σε μερικές ώρες κατά τη διάρκεια μιας συντονισμένης επιχείρησης σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η κοινή επιχείρηση της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών είχε αποτέλεσμα τη «σύλληψη 84 μελών της Κλαν ντελ Γκόλφο», μιας συμμορίας η οποία σχηματίστηκε μετά τον αφοπλισμό των ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων που πολεμούσαν εναντίον των αριστερών ανταρτών. Η «Επιχείρηση Νέμεση 5» διεξήχθη σε επτά νομαρχίες (Μπολίβαρ, Μέτα, Βάγιε ντελ Κάουκα, Σέζαρ, Τσόκο, Ναρίνιο και Ρισαράλντα) και στις περιοχές Μαγκνταλένα Μέντιο και Ουραμπά. Κατά τη διάρκειά της συνελήφθησαν πολλά τοπικά αφεντικά της συμμορίας Κλαν ντελ Γκόλφο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η εισαγγελία διευκρίνισε σε δική της ανακοίνωση ότι τα πρόσωπα που συνελήφθησαν βαρύνουν κατηγορίες για «σύσταση και συμμορία, εμπορία όπλων, παρασκευή ή κατοχή ναρκωτικών ουσιών, εκβίαση και ανθρωποκτονία».