ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΗΡΙΑ «69» ΩΡΩΝ BULLING, ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ 246 ΕΚΑΤ. ΛΥΤΡΑ!

Γράφει ο Κ.Π.
(cavodoro2000@hotmail.com)
 «Πολλές φορές η αλήθεια παράγεται από τα ψέματα» ΟΥΜΠΕΡΤΟ  ΕΚΟ
«Η Ελλάδα θανατώνει ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς» Reuters
Δεν έχει ματαγίνει στα ελληνικά και παγκόσμια χρονικά, ένας...
«παπάς» και μάλιστα χωρίς ράσα να ταπεινώνει και να ξεφτιλίζει, ακόμη και να ξεβρακώνει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Είναι να απορεί κανείς πως αυτοί οι επιχειρηματίες που πασχίζουν για την ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, δέχτηκαν να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό φαρσοκωμωδία και να πληρώνουν λύτρα για να μείνουν …ελεύθεροι!

Κατά τα άλλα, ο «αδιάβλητος» διαγωνισμός με λαγούς και πετραχήλια, εξελίχτηκε όπως είχε προβλεφθεί. Δυο παλιοί και δυο νέοι καναλάρχες για να κρατηθούν οι ισσοροπίες. Ο Διαγωνισμός-πλειστηριασμός δεν αντέχει σε κριτική. Οι «φούσκες» της κυβέρνησης για τις άδειες, παρά τον ενθουσιασμό και τα πανηγύρια του Μαξίμου δεν θα αργήσουν να σπάνε και να τους λούζουν με δυσοσμία(!).

Τα ποσά που δόθηκαν για τον αριθμό …4. ΣΚΑΙ 43.600.000 ευρώ, ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ 52.600.000 ευρώ, ΑΝΤ1 75.900.000 ευρώ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 73.900.000 ευρώ, είναι ένας αέρας …κοπανιστός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της απόσβεσης και επιβίωσης των καναλιών.  Από τα ποσά αυτά(246 εκατ.) να με θυμηθείτε ότι το κράτος θα εισπράξει τον…..«πούλο» λόγω μελλοντικής αδυναμίας των καναλαρχών.

Σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε το κόστος λειτουργίας ενός καναλιού και θα δείτε εάν τα κανάλια αυτά έχουν τη δυνατότητα επιβίωσης, μέσα από τη διαφημιστική πίτα και άλλες δορυφορικές επιχειρήσεις. Άρα τι σκοπούς εξυπηρετούν; Υπάρχουν επιχειρηματίες που πετάνε χρήματα χωρίς να κερδίζουν; Τόσο γενναιόδωροι είναι; Δεν τα έδιναν σε ευαγή ιδρύματα να τους μνημονεύουν; Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τώρα ξεκινάει η δικαστική διαμάχη που νόμος και αδειοδοτήσεις μεταφέρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων;

Εκτιμώ και πιστεύω, ότι κανένα κανάλι δεν θα κλείσε-εάν κλείσει θα κλείσει από μόνο του για λόγους οικονομικούς και κακοδιαχείρισης-εκτός εάν χρησιμοποιηθούν μέθοδοι του παρελθόντος με νέο «Αρκουδέα». Άλλωστε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, από εκλογές που θα γίνουν το αργότερο μέσα στο 2017, θα θεραπεύσει την μαλάκιση εγκεφάλου των ανθρώπων του Μαξίμου. Και μην ξεχνάμε ότι εκκρεμή και η απόφαση του ΣτΕ. Εάν η απόφαση δικαιώσει τους καναλάρχες τότε τι γίνεται;

Να κάνω και μία εκτίμηση: Ο Σαμαράς έχασε την εξουσία από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΠαππαΤσίπρας θα φύγει κυνηγημένος από το ίδιο λάθος. Η διαπλοκή δεν καταπολεμάται με λύτρα, σημαδεμένα χαρτιά και ψέματα για να επαναλάβω και τη ρήση του Ουμπέρτο Εκο: Πολλές φορές η αλήθεια παράγεται από τα ψέματα!

Και τα ψέματα ΠαππαΤσίπρα δικαιώνουν την αλήθεια μέσα από τα αφηγηματά τους… Άντε γεια!