ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο στις εκλογές την άνοιξη, μπαίνουν τα κόμματα. Την αρχή των προκριματικών έκανε...
το Συντηρητικό Κόμμα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Nicolas Sarkozy.

Το φθινόπωρο των προκριματικών προμηνύεται «καυτό» στη Γαλλία, εν μέσω εντάσεων και πολιτικών έριδων, αν και οι Γάλλοι απέχουν πολύ από τις ακρότητες των αμερικάνων υποψηφίων για την προεδρία.

AdTech Ad
Το Σαββατοκύριακο είναι σημαντικό για το κόμμα των συντηρητικών του πρώην προέδρου Sarkozy. Συνεδριάζουν στην παραθαλάσσια Μπολ στα βορειοδυτικά της χώρας σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα «απόνερα» που έχουν προκαλέσει οι αιχμηρές δηλώσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Τον χορό των προκριματικών εκλογών πάντως, ανοίγουν οι οικολόγοι ένα μήνα πριν στις 20 Οκτωβρίου. Οι σοσιαλιστές αντίθετα έχουν ορίσει τη δική τους αναμέτρηση για τις 22 Ιανουαρίου του 2017, περιμένοντας την απόφαση υποψηφιότητας του Francois Hollande.

Ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει το Δεκέμβριο, μετά όμως από την παραίτηση του Emmanuel Macron που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «πατροκτονία» αφού οφείλει στον Hollande την ανάδειξή του. Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος να περάσει στην αντεπίθεση αναδιοργανώνοντας την ατζέντα του.