Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΟΥ ΣΑΓΙΑΦ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

«Το γραφείο του προέδρου έστειλε γραπτό μήνυμα για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για αντίποινα της Αμπού Σαγιάφ. Στο δημαρχείο, αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή ως αντίποινα...
της Αμπού Σαγιάφ», δήλωσε στο κανάλι CNN των Φιλιππίνων η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο και κόρη του προέδρου των Φιλιππίνων.

Ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενζάνα απέδωσε επίσης τη χθεσινοβραδινή επίθεση στην Αμπού Σαγιάφ, μια ισλαμιστική οργάνωση που έχει δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη γι' αυτή την ενέργεια, όμως δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε πως διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, η οποία υπέστη πολλές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες στο Τζόλο», δήλωσε ο Λορενζάνα.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε έχει εξαπολύσει μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Αμπού Σαγιάφ. Τη Δευτέρα, δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την ισλαμιστική οργάνωση στο νησί Τζόλο, ένα από τα κύρια προπύργια της Αμπού Σαγιάφ, σε απόσταση 900 χλμ. από το Νταβάο.