"ΑΣΤΑΚΟΣ" Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν από το πρωί σε εφαρμογή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται αυτή την ώρα τις εγκαταστάσεις της...
81ης ΔΕΘ, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υπουργών.
Στα μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις 2 το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάζει την 81η ΔΕΘ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν γύρω από το συνεδριακό κέντρο, θα στηθούν οδοφράγματα με κλούβες της Αστυνομίας και μεταλλικά κιγκλιδώματα σε κομβικά σημεία προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο να προσεγγίσουν διαδηλωτές στο χώρο των εγκαινίων, ενώ στην αστυνομική επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι να ολοκληρωθούν τα συλλαλητήρια δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δόμους: Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Γ΄Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου, Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος, Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου, Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της, Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της, Κων. Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της, Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη, Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας, Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της, Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της και Καυτανζόγλου, καθ’ όλο το μήκος της.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από ανατολικά προς δυτικά, μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Στο μεταξύ, έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες από τα συνδικάτα και άλλες οργανώσεις στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου και στη διασταύρωση των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας, της Επιτροπής “Ξεκίνημα” και της ΟΚΔΕ. Μία ώρα νωρίτερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση της Αντιεξουσιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Σιντριβανίου. Ταυτόχρονα, στις 5 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο αλληλέγγυοι, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες από κέντρα φιλοξενίας.