ME TETOIA ... ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟ;

Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Τ. ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!!!
Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας υπόσχεται ότι θα φέρει νέο ήθος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ευελπιστούμε ότι γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον πρώην βουλευτή Γρεβενών Τ. Κοψαχείλη. Εάν δεν το γνωρίζει τον ενημερώνουμε εμείς. H ανακρίτρια Γρεβενών που ερευνά τον φάκελλο "Μελέτη- Κατασκευή Βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών" επέβαλε περιοριστικούς όρους στο μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης(ΚΕΠ) του έργου, τον πρώην βουλευτή  Γρεβενών
της ΝΔ Τιμολέωντα Κοψαχείλη...
μετά την απολογία του σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που έχει ασκηθεί για το ανύπαρκτο έργο προϋπολογισμού 800.000€, του επέβαλε την «στέρηση εξόδου από την χώρα και την παρουσία του μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών».
Η υπόθεση αφορά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στους παραπάνω  για την "Μελέτη- Κατασκευή ΒΕΠΕ Γρεβενών" που αφορά την προγραμματική σύμβαση που συνάφθηκε στις 20/12/2007 μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (πριν τον Καλλικράτη), της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών και της  Αναπτυξιακής Εταιρίας Γρεβενών (ΑΝΓΡΕ ΑΕ), με προϋπολογισμό 800.000 €.
Μόλις ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, η οποία και θα αποφασίσει αν εκδοθεί ή όχι το τελικό παραπεμπτικό βούλευμα.
Μελέτη που πληρώθηκε δεν κατατέθηκε ποτέ στην Νομαρχία Γρεβενών
Η πολύκροτη υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Γρεβενών, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος Ελέγχου – Διαφανειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Δασκαλόπουλος.
Στην αναφορά του προς τον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών Πανο Παναγιωτόπουλο ο περιφερειακός σύμβουλος  αναφέρει, ότι: «Παρά το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη μελέτη η ΝΑ Γρεβενών κατέβαλε το ποσό των 800.000 ευρώ, όπως προέβλεπε η προγραμματική σύμβαση, η μελέτη ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της ΝΑ Γρεβενών για θεώρηση, ώστε να δημοπρατηθεί, και μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη της».
Την ευθύνη διοίκησης, ελέγχου και παραλαβής του έργου σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί την είχε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (ΚΕΠ) που είναι τριμερής και αποτελείται από έναν εκπρόσωπο που ορίζει ο κάθε συμβαλλόμενος. Στο σχετικό πρακτικό που έχει συνταχθεί φαίνεται ότι η ΚΕΠ ομόφωνα παρέλαβε από την ΑΝΓΡΕ το σύνολο της μελέτης με τίτλο «Μελέτη - Κατασκευή ΒΕΠΕ Γρεβενών» στις 18/9/2009. Όμως η ανωτέρω μελέτη δεν κατατέθηκε ποτέ  στις υπηρεσίες της ΝΑ Γρεβενών για θεώρηση  (Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Π.Δ.30/96, Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Άρθρο 225 και Π.Δ. 696/74 ώστε να δημοπρατηθεί) και μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη της, παρόλο που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατέβαλε το ποσό των 800.000 ευρώ, όπως προβλεπόταν στην προγραμματική σύμβαση».
Ο εμπλεκόμενος ισχυρίζεται ότι «η μελέτη υπάρχει» και σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews φαίνεται να κατέθεσαν έγγραφο προς στην ανακρίτρια που αναφέρει ότι οι επίμαχες  μελέτες βρίσκονται στα χέρια του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας από προηγούμενο έλεγχο που έκανε η υπηρεσία για υπόθεση που εμπλέκεται πάλι ο πρώην Νομάρχης και πρώην δήμαρχος Γρεβενών.
Τοπικά ΜΜΕ επικοινώνησαν με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Τιμολέωντα Κοψαχείλη ο οποίος  αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο για την υπόθεση!
Σ.Σ. Fimotro : Εν τω μεταξύ ο Κοψαχείλης στον οποίο επιβλήθηκαν περιοστικοί όροι το παίζει... αθώος κομματικός παράγοντας και συνεχίζει κανονικά τις κομματικές συνάξεις. Κανένας από αυτούς που φωτογραφήθηκε μαζί του δεν πήρε χαμπάρι ότι διώκεται για σοβαρό κακούργημα; (φωτό από την σελίδα του στο facebook)!