ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΤΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ!

Μπορεί την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Βούτσης να συντάχθηκε με τους 152 συντρόφους-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προέβλεπε την αύξηση...
του ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε την Πέμπτη να δηλώσει, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος, ότι το μέτρο είναι «αντισυνταγματικό».

«Ανεξάρτητα του πώς το είπε ο Πάνος Καμμένος, είναι σαφές ότι το μέτρο είναι πάρα πολύ προβληματικό και στα όρια της αντισυνταγματικότητας» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση του ο κ. Βούτσης συμπληρώνοντας ότι «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

Η τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής είναι το δεύτερο κρούσμα «ομολογίας» στο εσωτερικό της κυβέρνησης κορυφαίου στελέχους που ενώ ψήφισε τα μέτρα-λαιμητόμο τώρα παραδέχεται ότι είναι άδικα και παράνομα.

Πριν από μόλις δύο ημέρες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε πει από τη Σύρο ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή».

«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε, με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας» είχε πει τότε ο υπουργός Άμυνας.

Τότε, μάλιστα, η δήλωσή του είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν σύσσωμα την παραίτηση του υπουργού Άμυνας.