ΙΝΔΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 13 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

Η τοπική αστυνομία επιρρίπτει την ευθύνη σε μια αυτονομιστική οργάνωση της περιοχής. «Οι εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε άοπλους ανθρώπους στην αγορά» του Κοκρατζάρ είπε ο Μουκές Σαχάι, ο γενικός...
διευθυντής της αστυνομίας του κρατιδίου, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Οι ένοπλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως και εκτόξευσαν χειροβομβίδες εναντίον του πλήθους. Από μια χειροβομβίδα προκλήθηκε πυρκαγιά σε ένα κτίριο της αγοράς.

Οι δράστες διέφυγαν και σύμφωνα με τον Σαχάι, οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν τρεις ή τέσσερις άνδρες που κρύφθηκαν σε ένα κοντινό δάσος.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της επίθεσης ένα τουφέκι AK-47 και εκρηκτικά, καθώς και ένα τρίκυκλο με το οποίο έφτασαν οι ένοπλοι στην αγορά.

Ο νεκρός δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, ωστόσο η αστυνομία επιρρίπτει την ευθύνη στην εκτός νόμου οργάνωση «Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο του Μπόντολαντ» η οποία μάχεται για την αυτονομία της ιθαγενούς φυλής των Μπόντο.

Η επίθεση αυτή ήταν από τις αιματηρότερες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Το 2014, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή μετά από μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 69 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά.