ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Τα συνολικά χρέη προς τα ταμεία ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 16,6 δισ. έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ γιατί αφορούν πρόσωπα που έκαστο έχει οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή σε ρύθμιση...
βρίσκονται 147.300 οφειλέτες. Από αυτές τις ρυθμίσεις συνεχίζουν να εξυπηρετούνται μόνο οι 50.250. Εκ των υπόλοιπων, 88.200 έχουν χαθεί και μόλις 8.840 έχουν ολοκληρωθεί.
Και όλα αυτά, σύμφωνα με το Star, σήμερα καθώς -με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου- οι εισφορές για επαγγελματίες από 1/1/17 εκτοξεύονται, με κίνδυνο νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμων…
«Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εκτοξευτεί και θα αυξάνονται από εδώ και πέρα με γεωμετρική πρόοδο. Ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό δημιουργεί ισχυρά αντικίνητρα προκειμένου κάποιος να είναι συνεπής. Να πληρώνει χωρίς ανταπόδοση. Αυτό, αργά ή γρήγορα, θα αποτυπωθεί και στο ύψος της αναλογικής σύνταξης η οποία θυμίζω θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές» επισημαίνει στο κανάλι ο Αντώνης Κουρούκλης, Πρόεδρος Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Είναι εντυπωσιακό ότι μόλις το τελευταίο τρίμηνο -με βάση τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών- τα χρέη προς τα ταμεία αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.