ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ" ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Πολύ σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο για άγνωστο λόγο έφτασε στα χέρια αντιεξουσιαστών. Εχει ημερομηνία 26/7/2016 κι έφτασε στα...
χέρια των μελών της ομάδας του Ρουβίκωνα, τα οποία στη συνέχεια το ανέβασαν στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα μετά την επίθεση με μπογιές κατά της τουρκικής πρεσβείας από αντιεξουσιαστές μέλη του Ρουβίκωνα, η πρεσβεία ζήτησε «από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα».
Το συγκεκριμένο έγγραφο με την με ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ» κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, καθώς και στην ΕΛΑΣ.
Όταν, ωστόσο, την προηγούμενη Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, το αποτέλεσμα ήταν ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας να προσαχθεί στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Το δε επίμαχο απόρρητο έγγραφο αποτελούσε μέρος της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του, κάτι που εξηγεί το πώς ο Ρουβίκωνας απέκτησε πρόσβαση σε αυτό.