ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΑΝΕΛ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Στην Ολομέλεια για ψήφιση εισάγεται σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το «νέο καθεστώς στήριξης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από...
ΑΠΕ και οι διατάξεις διαχωρισμού κλάδων προμήθειας και διανομής φυσικού αερίου».

Στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που αφορούν την επίσπευση της κατασκευής του Τεμένους στον Βοτανικό, για το οποίο διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των βουλευτών κατά τη συνεδρίαση, καθώς το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταψηφίζουν δημιουργώντας κλίμα γκρίνιας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Το στίγμα έδωσε ο αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι  ΑΝΕΛ αντιδρούν στην ψήφιση της διάταξης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και δεν θα την ψηφίσουν στην Ολομέλεια όπως είχαν κάνει και στην προηγούμενη νομοθετική απόπειρα.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η διάταξη ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι ψηφίζει με επιφύλαξη. Απών ήταν η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Με τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και πλήθος άλλων ζητημάτων μεταξύ των οποίων και της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα που σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία 964.000 ευρώ. Επίσης, για την κατασκευή του τεμένους θα χρησιμοποιηθούν δύο αυτοτελή τετράγωνα που θα περιλαμβάνουν εκτός από το κύριο κτίσμα, χώρους αναψυχής αλλά και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.