ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Σημαντικότατη συμφωνία στον ενεργειακό τομέα, υπογράφηκε σήμερα στη Λευκωσία, μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αίγυπτου. Τη συμφωνία, η οποία προβλέπει τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω απευθείας...
υποθαλάσσιου αγωγού από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) προς την Αίγυπτο, υπέγραψαν στις οκτώ το πρωί ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ ελ Μόλα.
Ακολούθως, στις οκτώ και τριάντα, ο κύριος Ελ Μόλα έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο των επαφών του στη Λευκωσία, ο Αιγύπτιος υπουργός θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Χθες, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τους σχεδιασμούς στον τομέα του φυσικού αερίου, και συγκεκριμένα για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τα σχέδια ανάπτυξης του κοιτάσματος, καθώς και για τα δεδομένα, που προκύπτουν μετά τον Γ’ γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Λακκοτρύπης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των εξελίξεων στο Κυπριακό και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.