Η "ΑΓΟΡΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...

Με τίτλο «Μαύρος Σεπτέμβρης για τους συνταξιούχους» κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο η «Αγορά». H εφημερίδα αποκαλύπτει ότι έρχεται νέο κύμα περικοπών υπό την ασφυκτική πίεση των...
δανειστών. Θα μπει μαχαίρι σε επιπλέον 200.000 επικουρικές συντάξεις, θα επιβληθεί πλαφόν 1.820 ευρώ στις κύριες συντάξεις και θα κοπούν έως 30% τα χρήματα που λαμβάνουν 11.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλοι . Επίσης, θα μειωθούν έως 38% οι προσωρινές συντάξεις και 60% οι συντάξεις όσων εργάζονται παράλληλα.

Επίσης η «Αγορά»:

· φέρνει στο φως την επιχείρηση αλλαγής κλίματος από τον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ και συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο. Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αποφασισμένος να βάλει τη δική του ατζέντα απέναντι στους δανειστές, ρίχνοντας όλο το βάρος σε μέτρα οικοδόμησης κοινωνικού κράτους .

· παρουσιάζει τις «οδηγίες» των ψηφοφόρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 25.000 πολίτες που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση της Ν.Δ., ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος να μειώσει τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ, να κλείσει οργανισμούς και να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες.

· δημοσιοποιεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στην Αθήνα θα μεταφερθούν 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες απο τους 9.689 που βρίσκονται στη Χίο, την Λέρο, την Λέσβο ,την Σάμο και την Κω.

· αποκαλύπτει οτι οδηγείται στο εδώλιο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. της περιόδου 2008-2009. Κατηγορούνται για εγκατάλειψη και μη αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων, ύστερα απο τους Αγώνες του 2004.

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνεντεύξεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος δηλώνει: «Τουρκία και Ε.Ε. να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους» και του βουλευτή της Ν.Δ., Νίκου Δένδια, ο οποίος υπογραμμίζει: «Θα συνεργαστούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».