ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Για παρωδία και προσπάθεια χειραγώγησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, κάνουν λόγο 13 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν χθες για τον διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ενώ την...
ίδια ώρα η κυβέρνηση σημείωνε ότι ο «διαγωνισμός συνεχίζεται απρόσκοπτα» και η «Τηλέτυπος» πως ο φάκελος του Mega είναι πλήρης.
Στην ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Μεταφορών, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο υπουργός Επικρατείας προγραμματίζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης προτού ακόμη κριθεί η συνταγματικότητα από το ΣτΕ και τονίζουν πως «η εκκρεμότητα αυτή απομειώνει το κύρος του διαγωνισμού».
Παράλληλα κάνουν λόγο για «σκόπιμη προχειρότητα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» και τονίζουν πως η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει στην ΕΕΤΤ τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας «προκαλεί θυμηδία», αφού όπως υποστηρίζουν «η δήθεν ηλεκτρονική δημοπρασία τελικά δεν θα είναι και τόσο ηλεκτρονική, με αποτέλεσμα να εγείρονται συνθήκες αδιαφάνειας και διαβλητότητας της όλης διαδικασίας».
Οι 13 βουλευτές θέτουν ταυτόχρονα ζήτημα ασυμβίβαστου, αφού, όπως υποστηρίζουν, «ο κ. Σπίρτζης που αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην ΕΕΤΤ την οποία εποπτεύει, την ίδια στιγμή συμμετέχει στον διαγωνισμό και επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του» και ρωτούν «για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν περιμένει την κρίση του ΣτΕ;» και «πόσο διαφανής και αμερόληπτη είναι η διαδικασία σχεδιασμού και εκτέλεσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας;».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ απάντησε η κυβέρνηση με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, σημειώνοντας πως «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται απρόσκοπτα», αλλά και ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια των γνωστών κύκλων με κύριο όχημα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη ως προς τη νομιμότητα διεξαγωγής της δημοπρασίας».
Την ίδια ώρα η «Τηλέτυπος ΑΕ», σε ανακοίνωσή της, επανέλαβε ότι ο φάκελος που έχει υποβληθεί για το MEGA είναι πλήρης και πως «σε απάντηση των πρόσφατων ανακριβών αιτιάσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για συγκεκριμένες "δήθεν" ελλείψεις βεβαιώσεων από τον φάκελο της, έδωσε στο φως της δημοσιότητας -διαψεύδοντάς την- το σύνολο των συγκεκριμένων αυτών βεβαιώσεων, των κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων και αρχών, που προσκομίστηκαν έγκαιρα και έγκυρα στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας».