ΣΟΪΜΠΛΕ: ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ 15 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Ο κεντροδεξιός κυβερνών συνασπισμός της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ θα μπορούσε να εξετάσει την πρώτη σειρά μειώσεων την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα Bild...
Ο Σόιμπλε είπε σε βουλευτές την Τρίτη ότι η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να εκκινήσει τη διαδικασία θέσπισης κάποιων περικοπών φόρων στις αρχές του 2017, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν το 2018, ανέφερε η Bild.

«Θέλουμε να εγκρίνουμε γρήγορα την ελάφρυνση φόρων», δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα. Το υπουργικό συμβούλιο της Μέρκελ θα εξετάσει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη, ανέφερε η Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, έχει ήδη δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων ένα έγγραφο που αναφέρει επιγραμματικά τα πρώτα βήματα ύψους 6 δισεκ. ευρώ.
Ως αρχή, ο Σόιμπλε θέλει να αυξηθεί το βασικό αφορολόγητο όριο και τα επιδόματα παιδιών καθώς και το ποσό που δίδεται σε γονείς ως βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους ηλικίας έως 18 ετών και σε κάποιες περιπτώσεις έως 25, ανέφερε η Bild.

Σύμφωνα με την Bild, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι το υπουργείο του δεν έχει λάβει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που είναι εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, απέρριψε την Τρίτη τα σχέδια του Σόιμπλε για περικοπές φόρων, ζητώντας αντίθετα αύξηση των δαπανών για την παιδική μέριμνα και εκπαίδευση και περικοπές στις εισφορές κοινωνικής πρόνοιας.