ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: 22ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISIS ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ 59ΧΡΟΝΟ


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός δράστης εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος και κατηγορείται πλέον για διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση...

Αφού τραυμάτισε τον 59χρονο, ο 22χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο κι έκανε δηλώσεις που τους οδήγησαν να συμπεράνουν ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόσωπο έχει ισχυρές εξτρεμιστικές πεποιθήσεις που του ενέπνευσε το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η Κάθριν Μπερν, υπαρχηγός της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η Μπερν. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα του θύτη και του θύματος.

Ο δράστης δεν θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με άλλες τρομοκρατικές ομάδες γνωστές στην αστυνομία, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τι πυροδότησε την επίθεσή του. «Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της τρομοκρατίας το οποίο αντιμετωπίζουμε», δήλωσε η Μπερν.