ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΤΑ 30% ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Σε μια δέσμευση που κανένας δεν ξέρει πως θα υλοποιηθεί με την οικονομία μέσα στα Μνημόνια...
προχώρησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια, καθώς επίσης και ότι θα μειώσει το κόστος του δημόσιου τομέα (σ.σ. μίλησε για περικοπή δαπανών), ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα κάνει απολύσεις.

Ο κ . Μητσοτάκης είπε ότι θα κάνει ανανέωση στη ΝΔ και εξήγησε: «Είναι χρέος μου να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία και σε πρόσωπα, όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, αυτήν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα τη δείτε. Και επειδή προσβλέπω και προσδοκώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί και να διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της δύναμη, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία οι επιλογές που θα δώσουμε στους πολίτες, όταν θα έρθουν να επιλέξουν βουλευτές με τον σταυρό τους, να αποπνέουν ένα διαφορετικό ήθος, ύφος, αλλά και μία διαφορετική ποιότητα».

Απάντησε, δε, στις αιτιάσεις περί εσωκομματικών προβλημάτων, με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την στάση των «καραμανλικών», λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως ενωμένη. Λειτουργεί δημοκρατικά και προχωράει συντεταγμένα. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα Κόμμα, όπως συχνά παρουσιάζεται, ομάδων, φεουδαρχών οι οποίοι ασκούν με το δικό τους τρόπο τη δική τους επιρροή. Είναι ένα ανοιχτό κόμμα πολυτασικό. Ανεχόμαστε τη διαφορετική άποψη και προσπαθούμε πάντα να τη συγκεράσουμε σε μία κοινή γραμμή».

Όσον αφορά στο έλλειμμα του 2009, ανέφερε: «Ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει στο δικό μου το μυαλό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε μια εποχή που, εν πάση περιπτώσει, οι θύελλες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είχαν χτυπήσει την Ελλάδα μας είπε ότι "λεφτά υπάρχουν" και, επτά μήνες μετά, βρεθήκαμε σε ένα Μνημόνιο, το οποίο αμφιβάλλω αν και ο ίδιος κατάλαβε ακριβώς τι υπέγραψε».