"ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ"!

Γράφει ο "Κεντροδεξιός"
Παραμένει άγνωστη η στρατηγική της νέας Νέας Δημοκρατίας για το νέο τηλεοπτικό τοπίο και τι ακριβώς ήθελε να καταφέρει μέσα από ένα ορυμαγδό επικοινωνιακών ατοπημάτων. Αυτό που έμεινε στην κοινή γνώμη είναι ότι ο Τσίπρας προσπάθησε να διώξει τους νταβατζήδες και ο Μητσοτάκης προσπάθησε να τους κρατήσει!!!
Το αποτέλεσμα ήταν ο μεν πρώτος να ξαναμοιράσει την τράπουλα μαζεύοντας ζεστό χρήμα και ο δε δεύτερος να ηττηθεί πανηγυρικά ταυτίζοντας πλήρως τη νέα Νέα Δημοκρατία με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Η νέα Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αφήσει όλο το παιχνίδι να εξελιχθεί μόνο του. Έτσι κι αλλιώς οι πρώην καναλάρχες έπαιζαν σποτάκια κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ούτε προεκλογική περίοδος να ήταν. Μετά την μεγάλη πατάτα του Σαμαρά με το μαύρο της ΕΡΤ, η νέα ηγεσία της ΝΔ θα μπορούσε να βγάλει χρήσιμα επικοινωνιακά συμπεράσματα. Να παίξει μπάλα σε νέα βάση και να δώσει την εικόνα του λαϊκού αστικού κόμματος που συνειδητοποιεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα. Ακόμη θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη μάχη που είχε «χάσει» ο Καραμανλής απέναντι στους νταβατζήδες.

Η ανικανότητα της νέας Νέας Δημοκρατίας να διαβάσει την κοινωνία, αποτυπώνεται στις συνεχείς μεγαλειώδεις γκάφες. Πίσω όμως από τις γκάφες βρίσκονται κάποιοι, που μεθοδικά και με υπομονή, επιδιώκουν συρρίκνωση της ΝΔ. Τα οφέλη είναι προφανή. Καλύτερη χειραγώγηση. Ευέλικτες ηγεσίες με προσανατολισμό συμφερόντων ξένων… προς την μικρομεσαία τάξη.

Μία άλλη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, περισσότερο συναινετική, περισσότερο μετριοπαθής, περισσότερο ριζοσπαστική, θα είχε εκμεταλλευτεί το παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες για να αναδείξει το κοινωνικό της προφίλ και όχι να ενισχύσει την άποψη πως το κόμμα του Μητσοτάκη εκτελεί παραγγελιές του αφεντικού Σημίτη.

Μία άλλη, Καραμανλική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα είχε αφήσει όλες τις μπάλες να περάσουν κάτω από τα πόδια της. Θα τις είχε αρπάξει και θα είχε βάλει τρίποντα. Πολλά τρίποντα για το καλό της πατρίδας μας!

Υ.Γ.
Είπαμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν ήταν τυχαίο το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Δεν ήταν τυχαίο για το μέλλον της Ελλάδας. Βλέπε ΕΛΣΤΑΤ, τηλεοπτικές άδειες … και έρχονται και άλλα καλά!