ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο ΚΟΡΜΠΙΝ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ

Τα παραπάνω έδειξε δημοσκόπηση του YouGov, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα The Times...
Στην πρώτη αυτή δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αυτή, ο Κόρμπιν προηγείται του αντιπάλου του, του Όουεν Σμιθ, με 62% έναντι 38% και ανεβάζει επίσης το ποσοστό της υποστήριξής του από το 59% που είχε συγκεντρώσει στην περσινή ψηφοφορία που τον ανέδειξε ηγέτη των Εργατικών.

Το κόμμα του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν βρίσκεται αντιμέτωπο σήμερα με μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του των 116 ετών μετά την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος αντέδρασαν ψηφίζοντας υπέρ της απόσυρσης της υποστήριξής τους προς τον Κόρμπιν, πιστεύοντας ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει σε βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, και προκαλώντας εκ των πραγμάτων την δεύτερη αναμέτρηση για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος σε διάστημα ενός έτους.

Ωστόσο ο 67χρονος πολιτικός έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη από τη βάση και η δημοσκόπηση έδειξε ότι αυτοί που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Εργατικό Κόμμα είναι πιο πιθανόν να υποστηρίξουν αυτόν για την ηγεσία του κόμματος.

Οι επικριτές του δηλώνουν ότι η αναμέτρηση αυτή αποσπά την προσοχή του κόμματος την ώρα που αυτό θα έπρεπε τώρα να προωθεί τις προτεραιότητές του όσον αφορά την ατζέντα για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και να κάνει αντιπολίτευση στην νέα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Περίπου 640.500 άνθρωποι έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και περισσότεροι από τους μισούς εντάχθηκαν στο κόμμα το τελευταίο έτος, σύμφωνα με τους The Times.

Η υποστήριξη για τον Σμιθ από αυτούς που έγιναν μέλη πριν από τον Μάιο του 2015 φτάνει στο 68%, ενώ για τον Κόρμπιν στο 32%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov. Ωστόσο το υψηλό ποσοστό υποστήριξης του Σμιθ μειώνεται στο 28% μεταξύ αυτών που εντάχθηκαν στο κόμμα μεταξύ του Μαΐου και του Σεπτεμβρίου.