ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον πρωθυπουργό αναμένεται να καταθέσει ο Οδυσσέας Βουδούρης μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την...
Καθημερινή.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, εως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Ο Γενικός Γραμματέας στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.
«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…», επισημαίνει.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής, στις εθνικές εκλογές του 2015, αλλά δεν εξελέγη.