ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ REAL FM
Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο υπουργός Επικρατείας...
δήλωσε ότι κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, σημείωσε πως ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών.

«Ακούγεται αυτές τις μέρες η κριτική για την απασχόληση. Στους προηγούμενους νομούς ήταν 200 ο αριθμός. Ξέρετε τι μου έλεγε στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης όταν φέραμε το ελάχιστο όριο στο 400 για θέσεις πλήρους απασχόλησης; Ότι καταστρατηγούμε το διευθυντικό δικαίωμα και πάμε να κάνουμε Σοβιετία και οι άλλοι χοροπήδαγαν στα ορεινά έδρανα και μου έλεγαν ότι είμαι χουντικός και Γεωργαλάς. Αυτά περάσαμε για να φτάσουμε εδώ», είπε ο ίδιος και συνέχισε:

«Η τηλεοπτική αγορά είχε το 2009, στους πανελλαδικούς σταθμούς, 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχει 2.000. Και εμείς για πρώτη φορά βάζουμε ένα φρένο σε αυτή τη μείωση της απασχόλησης. Πώς το βάζουμε; Είχαμε την ραγδαία πτωτική καμπύλη απασχόλησης, αμοιβών, δικαιωμάτων για τους εργαζομένους και τη ραγδαία αυξητική καμπύλη των χρεών τους. Ηταν μια αγορά, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαινε στο κρασάρισμα».

«Έρχονται», συμπλήρωσε, «οι Φαρισαίοι και οι υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν τους να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, ο ΑNT-1 ή το Star».

Ο κ. Παππάς προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους εργαζομένους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος, τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους καινούργιους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Το πολύ απώτερο μέλλον η συζήτηση για τις πανελλήνιες θεματικές άδειες»

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα δώσει πανελλήνιες θεματικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε:

«Αυτό είναι μία συζήτηση που αφορά το πολύ απώτερο μέλλον και θα ξεκινήσει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο».