ΣΕ ΨΑΛΙΔΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ

Θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς την πραγματικότητα για τον Φρανσουά Ολάντ και την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών επτά μήνες πριν από τις προεδρικές και...
βουλευτικές εκλογές του 2017 και καθώς τα ποσοστά του προέδρου και του κόμματος «βουλιάζουν» στις δημοσκοπήσεις. Η αιτία είναι ότι και να ήθελαν να υλοποιήσουν μια πολιτική παροχών, με την ελπίδα να αντιστραφεί το δυσμενές πολιτικό κλίμα, δεν τους το επιτρέπει ούτε η απογοητευτική πορεία της γαλλικής οικονομίας, ούτε η δαμόκλειος σπάθη των Βρυξελλών και του Βερολίνου που επικρέμαται πάνω από το Παρίσι.
Απόδειξη οι πληροφορίες που δημοσίευσε η οικονομική εφημερίδα les Echos για τις φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στον προϋπολογισμό του 2017.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, αυτές θα ανέρχονται μόλις σε ένα δισ. ευρώ, θα είναι δηλαδή αρκετά χαμηλότερες από ό,τι είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Ολάντ το καλοκαίρι.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξαγγελίες του έκαναν λόγο για ελαφρύνσεις της τάξης των 2 δισ., υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα «έπιανε» το 1,7% το επόμενο έτος -κάτι που, τελικώς, δεν φαίνεται να επαληθεύεται με βάση τις τελευταίες προβλέψεις, που κάνουν λόγο για 1,5%. Δύσκολοι καιροί για παροχές...