ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Αυτό δήλωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό, καθώς το Παρίσι είναι ένας σταθμός για αυξανόμενο αριθμό μεταναστών...
Το κέντρο, που θα λειτουργήσει σε έναν πρώην βιομηχανικό χώρο στο βόρειο Παρίσι, θα είναι για άνδρες μόνους οι οποίοι θα μπορούν για μια περίοδο «πέντε έως δέκα ημερών» να μείνουν εκεί και να "επωφεληθούν από ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογικής βοήθεια", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία έδωσε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό το οποίο ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου.

Η δυναμικότητα του κέντρου θα ανέλθει στις "600 θέσεις έως τα τέλη του έτους".

Ένας δεύτερος χώρος δυναμικότητας 350 θέσεων θα ανοίξει έως τα τέλη του έτους σε ένα παλιό εργοστάσιο στα περίχωρα του Παρισιού, στο Ιβρί-σιρ-Σεν, για "τους ευάλωτους πληθυσμούς, τις γυναίκες, τα παιδιά που έχουν ανάγκη μια πολύ πιο σημαντική συνοδεία", διευκρίνισε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού.

«Αν χρειάζεται να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι, θα το κάνουμε αν είναι απαραίτητο», είπε, προειδοποιώντας πως οι χώροι που έχουν εξασφαλιστεί είναι «προσωρινοί χώροι που πρέπει να υποδεχθούν, μέσα σε δύο έως τέσσερα χρόνια, άλλα σχέδια" και "θα πρέπει να τους απεδεσμεύσουμε» εγκαίρως.
«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να στεγάσουμε τους ανθρώπους περιμένοντας μέχρις ότου προσανατολιστούν» προς άλλους μηχανισμούς προσωρινής στέγασης, δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού, εξηγώντας πως το σχέδιο θα διαχειρίζεται μια φιλανθρωπική οργάνωση, η Emmaüs solidarités.

Οι μετανάστες "θα μπορούν να μείνουν εκεί, να επωφεληθούν ιατρικών εξετάσεων, ψυχολογικής βοήθειας καθώς και άμεσα μιας εργασίας και συμβουλών για την κατάστασή τους και αυτά τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν", είπε.

Η αρχική επένδυση ανέρχεται σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, το 80% των οποίων έχει αναλάβει να καλύψει η πόλη του Παρισιού.

Μετά την αύξηση των εκκενώσεων καταυλισμών που είχαν κακές συνθήκες υγιεινής στο Παρίσι στη διάρκεια του περασμένου έτους, έπρεπε να "αλλάξουμε τρόπο και μέθοδο", δήλωσε η Ινταλγκό.
Από τον Ιούνιο του 2015, στο Παρίσι έχουν γίνει περισσότερες από είκοσι μεταφορές και "στεγάσεις" μεταναατών σε κέντρα προσωρινής στέγασης, στάδια ή δωμάτια ξενοδοχείων. Σήμερα εκκενώθηκε ένας καταυλισμός όπου ζούσαν εκατοντάδες άτομα βόρεια της πρωτεύουσας