Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 με Ιούνιο 2017, η οικονομία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2,7% δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τόνισε πως το δεύτερο τρίμηνο...
υπήρξε άνοδος 0.2% και πως οι εκτιμήσεις είναι ότι και το τρίτο τρίμηνο θα είναι ανοδικό. Εκτίμησε πως το τέταρτο τρίμηνο είναι κρίσιμο και ότι αν έχει θετικό πρόσημο τότε με τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικό πρόσημο σημαίνει ότι η οικονομία μπαίνει στην ανάπτυξη. Γι' αυτό είπε ο κ. Σταθάκης η κυβέρνηση σημειώνει ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής που γυρίζει η οικονομία. Σε αυτό υπογράμμισε πως υπάρχουν ενδείξεις με τις εξαγωγές, την σταθερή αύξηση της απασχόλησης και άλλους δείκτες που δείχνουν ότι η οικονομία γυρίζει.
Τόνισε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης. Είπε πως δεν έχει στην ατζέντα του στη διαπραγμάτευση θέμα για τις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
«Είναι διαχειρίσιμες και οι δύο ενότητες, δεν βλέπω σημείο εμπλοκής», δήλωσε για τη διαπραγμάτευση ο κ. Σταθάκης και τόνισε πως «επιδίωξή μας είναι να κλείσουν όλα τα θέματα της αξιολόγησης», σημειώνοντας πως πολλά από αυτά είναι περίπλοκα και δεν λύνονται αυτόματα.