ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Σε μια διεθνή αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 21 άνθρωποι στην Αυστρία, την Γερμανία και την Ιταλία με την υποψία διακίνησης ανθρώπων, υπογραμμίζει μια ανακοίνωση...
της αστυνομίας. Οι συλλήψεις ακολούθησαν μια έρευνα που διεξήγαγαν οι διωκτικές αρχές στη βόρεια ιταλική πόλη Κόμο.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Σύροι υπήκοοι, ενώ άλλοι είναι Αλγερινοί, Αιγύπτιοι, Λιβανέζοι και Τυνήσιοι που εμφανίζονταν ότι κατοικούσαν στην περιοχή γύρω από το Κόμο.

Το εγκληματικό δίκτυο οργάνωσε την μεταφορά περισσότερων από 200 προσφύγων και μεταναστών από το 2014 έως το 2016, χρεώνοντάς τους τουλάχιστον 500 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, που συνεργάστηκαν με την Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust).

Η έρευνα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου όταν ένας Ιταλός υπήκοος συνελήφθη στην Ουγγαρία «καθώς οδηγούσε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες», ανέφερε η Eurojust με ξεχωριστή της ανακοίνωση.

Η ιταλική αστυνομία επισήμανε πως η σπείρα διακινητών παραλάμβανε μετανάστες που είχαν φτάσει στην Ουγγαρία και από εκεί τους μετέφερε προς τη Γερμανία, την Αυστρία και πιο σπάνια στη Γαλλία και την Ιταλία.