ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Στους δέκα μήνες που είμαστε στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων, έχουμε ψηφίσει μόνο την απλή αναλογική μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, τίποτε άλλο» είπε ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας...
σε ερωτήσεις για τους λόγους αποστασιοποίησης του πρώην εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος του, Γιάννη Καλλιάνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε προς την άποψη για απλή αναλογική, που πάντα υπηρετούσε η ΕΚ και δεν μπορούσαμε να μην ψηφίσουμε αυτό που σαράντα χρόνια εκπροσωπούσαμε, την απλή αναλογική, ως κόμμα.
«Σε κανένα άλλο νομοσχέδιο πουθενά δε ψηφίσαμε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Η Ένωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή για να φέρει νέα ήθη και νέες συμπεριφορές. Ο σκοπός μας δεν είναι να βρίζουμε την κυβέρνηση, ούτε να γκρεμίσουμε. Ο σκοπός μας είναι, αν κάνει κάτι καλό να το εγκρίνουμε και να το ψηφίζουμε, όπου διαφωνούμε να είμαστε σκληροί. Και στους δέκα μήνες που είμαστε στη Βουλή η ΕΚ έχουμε ψηφίσει μόνο την απλή αναλογική μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, τίποτε άλλο» είπε ο κ. Λεβέντης.
Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος ότι «κερασάκι στην τούρτα» για την αποστασιοποίησή του από το κόμμα στάθηκε η αρνητική αντίδραση του προέδρου της ΕΚ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τ. Αλεξίαδη, ο κ. Λεβέντης απάντησε, ότι ενώ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚ, πάντοτε, πριν προβεί στην έκδοση κάποιας κομματικής ανακοίνωσης, για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνούσε μαζί του, αυτή τη φορά δεν το έκανε και εξέδωσε «μια ανακοίνωση πολύ κατακριτική», αλλά «χωρίς να με ενημερώσει», που δεν ανταποκρίνονταν στη θέση της ΕΚ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Η θέση της ΕΚ είναι να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων και να εξαλειφθεί ο ΕΝΦΙΑ, αυτή είναι η θέση της ΕΚ, το ήξερε ο Γιάννης …Ο Γιάννης ταυτίστηκε με τη θέση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ένα βρισίδι κατά της κυβέρνησης, αυτή η συμπεριφορά δεν εκφράζει τον Βασίλη Λεβέντη. Δεν μπήκαμε στη Βουλή να γίνουμε θυγατρική της ΝΔ. Γιατί, αυτή τη στιγμή, πιστεύω, ότι η Φώφη και ο Σταύρος έχουν γίνει ορντινάντσες της ΝΔ» είπε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε : «Ο κ. Γιάννης, που ήξερε όλα αυτά δε τα έμαθε σήμερα, ο Γιάννης είναι δέκα μήνες μαζί μου και ήξερε την τακτική μου. Ήξερε ότι αποκλείεται να πάω το ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα είχαν συναντηθεί, παρουσία και του γιού του, επίσης βουλευτή, με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΕΚ κ. Καλλιάνο και ο πρόεδρος της ΕΚ του είχε συστήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι και συμφώνησαν να τα πουν και πάλι την Παρασκευή, ενώ του είχε προτείνει ακόμη και να μετακινηθεί, εάν το ήθελε, σε άλλες θέσεις ευθύνης στο κόμμα.
Όμως ο κ. Καλλιάνος, βγαίνοντας από τη συνάντηση, είπε ο κ. Λεβέντης, έδωσε στα μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση του.
«Την είχε έτοιμη γραμμένη την ανακοίνωση κι επειδή ξέρω και του Γιάννη την ικανότητα να γράφει και πώς γράφει, η ανακοίνωση ήταν γραμμένη από αλλού, υποψιάζομαι από κάπου» είπε ο κ. Λεβέντης, υποθέτοντας ότι δε θα πάει σε μικρό κόμμα και εκτιμώντας ότι πιθανότερο είναι θα πάει στη ΝΔ.
«Όταν φεύγουν από ένα κόμμα, άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει την ιδεολογία και το βαθύτερο στόχο του, το κόμμα αναπνέει και παίρνει πάνω του», είπε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε:
«Ως άνθρωπο τον εκτιμώ, απλά του λέω: Στο ταξίδι που ξεκινάει -γιατί εμείς στην ΕΚ, κέντρο είμαστε, κέντρο θα είμαστε πάντα, δε θα πάμε με κανέναν και το ήξερε ο Γιάννης- στο ταξίδι που θα πάει και γνωρίζω που θα πάει, να ξέρει ότι στην αρχή χαϊδεύουν και μετά πετάνε στα σκουπίδια».