ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Την ίδια ώρα, στη Συρία, πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας, οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ φτάνουν τους 58. Ο ειδικός απεσταλμένος της...
Ουάσιγκτον στη Συρία, Μάικλ Ράτνεϊ, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συνεργασία με το Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Φάταχ αλ Σαμ) θα έχει «σοβαρές συνέπειες» για τις οργανώσεις των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών μόλις τεθεί σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Σε επιστολή του προς ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Reuters, ο Ράτνεϊ τις κάλεσε να συμμορφωθούν προς τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, τονίζοντας ότι τους δίνει το δικαίωμα να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις ή τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία.

«Αυτή η κατάπαυση του πυρός μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη διότι μπορεί να σταματήσει τα συριακά πλήγματα εναντίον των αμάχων και της αντιπολίτευσης», επέμεινε ο Ράτνεϊ, αναφερόμενος στη συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα στα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν όμως η εκεχειρία κατέρρευσε μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, οι μάχες πρέπει να σταματήσουν τη Δευτέρα στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), αρχικά για 48 ώρες.

Τουλάχιστον 58 νεκροί στην Ιντλίμπ

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.

Ανάμεσα στα θύματα είναι δεκατρείς γυναίκες και δεκατρία παιδιά, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.